گسترش ارتباطات در زمینه حمل نقل نیاز به تهیه تجهیزات ترافیکی را متذکر می شود. سرعت گیر ترافیکی و انواع آن یکی از مناسب ترین تجهیزات ترافیکی برای افزایش ایمنی جاده می باشد، اما در صورتی که هنگام خرید به استاندارد سرعت گیر ها توجه شود. سرعت های غیر مجاز و بی احتیاطی در حین رانندگی به ویژه در سرعت های بالا، همیشه باعث ایجاد خطرهای بزرگی می شود. در همین راستا کارشناسان و متخصصان به دنبال تمهیدات مختلفی برای رفع این معضل بوده اند که بهترین راه استفاده از انواع سرعت کاه است که در نگاه کلان به دو دسته: سرعت گیر لاستیکی و سرعت گیر پلاستیکی تقسیم می شوند.
امروزه در کانادا نمونه ای از جدیدترین انواع سرعت گیر ارائه شده که به صورت برچسب های بزرگی از تصویر چاله های ایجاد شده در سطح آسفالت است که با این ضربه رانندگان دچار خطای دید شده و سرعت خود را تا حد ممکن کاهش می دهند. این محصول خلاقانه و هوشمندانه نمونه ای از تمهیداتی است که کارشناسان ارائه داده اند.
اهمیت استفاده از سرعت گیر در خیابان ها
رشد سریع وسایل نقلیه و استفاده فراوان موجب گشته تا لزوم ایجاد تمهیدات ایمنی برای جاده و خیابان اهمیت بسیاری پیدا نماید. تجهیزات و لوازم ترافیکی انواع مختلفی داشته که بر حسب نوع کاربرد به کار می روند. یکی از انواع مهم این تجهیزات را می توان سرعت گیر ترافیکی دانست. طبق مستندات بکارگیری انواع سرعت گیر ها به 7 ژوئن 1906 بر می گردد. امروزه سرعتگیر های ترافیکی تنوع و گسترش فراوانی یافته اند و نوع ساخت آنها بر اساس سازگاری با محیط زیست و ماندگاری بالا می باشد. توجه به استاندارد سرعت گیر ها در معابر شهری، بزرگراه ها، مناطق حساس تردد خودرو و... نقش موثری در کنترل سرعت، کاهش تصادفات و پیشگیری از خطرات موجود دارد. در این مقاله به توضیح هرچه بهتر انواع سرعتگیر ها، سرعت کاه و ویژگی های آن خواهیم پرداخت.
مزایا و معایب سرعت گیر ها
هر وسیله ای علاوه بر حسن های فراوانی که دارد دارای معایب و نقص هایی نیز می باشد. با شناخت هر چه بهتر انواع سرعت گیر می توان خریدی آگاهانه داشت و با توجه نوع مصرف سرعت گیر از آن استفاده نمود. مهم ترین مزایا و معایب استفاده از سرعت گیر ها طبق نظر کارشناسان سازه های ترافیکی، رانندگان خودرو و ... در سرتاسر جهان به صورت زیر می باشد:
مزایای سرعت گیر
نقش بسیار موثری در کاهش سرعت و ایجاد امنیت در منطقه نصب دارد.
با نصب سرعتگیر و سرعت کاه امنیت جانی و مالی عابرین پیاده میسر می گردد.
به آسانی نصب می شوند و نوع موقت آن قابلیت جابجایی دارند.
از قیمت بسیار مناسبی برخوردار می باشند.
در روان سازی ترافیک و کاهش تصادفات نقش بسیاری دارند.
ضد ضربه بوده دوام و مقاومت بالایی دارند.
نوع پلاستیکی و لاستیکی آن در صورت برخورد خودرو به عنوان یک ضربه گیر عمل می کند و به لاستیک ماشیب آسیب نمی رساند.
خاصیت شبرنگ داشته و راننده می تواند در هنگام تاریکی آن را تشخیص دهد.
سازگار با محیط زیست هستند.
معایب سرعت گیر
استفاده از تجهیزات غیر استاندارد سرعت گیر می توان بسیار آسیب رسان باشد.
به خودرو آسیب می رساند.
با کاهش سرعت خودرو های اورژانس، آتش نشانی و... یک عامل منفی محسوب می شوند.
برای دوچرخه و موتور سیکلت دردسر ساز است.
ممکن است رانندگان خودرو مسیر دیگری را که دارای سرعت گیر نمی باشد برای تردد انتخاب کرده و به همین سبب تعادل ترافیک خودرو ها نامناسب گردد.
می تواند به افزایش آلودگی صوتی و محیطی بیانجامد.
نسل جدید سرعت گیر ها که از جنس پلیمر، پلاستیک مقاوم و لاستیک می باشند، می تواند بسیاری از معایب سرعت گیر های غیر استاندارد را از بین برده و استفاده از انواع سرعتگیر ها را بهینه سازی نماید.
کاربرد انواع سرعت گیر
سرعتگیر ها نقش موثر و بسزایی در کاهش سرعت های بالا داشته و می توانند با نصب در مناطق حساس همچون مدارس، بیمارستان ها و... بسیاری از تصادفات خطرناک را به حداقل برسانند. توجه به استاندارد سرعت گیر در معابر شهری و برون شهری، مناطق ایست و بازرسی، معبر هایی که شیب بالایی دارند، بیمارستان و درمانگاه، مراکز آموزشی، مراکز خرید، مناطق مسکونی و... به میزان بالایی از سرعت خودرو ها کاسته و امنیت عابرین و سرنشینان خودرو را رقم می زنند.
هر کدام از انواع سرعتگیر و سرعت کاه دارای مشخصات فنی متفاوتی هستند، که بر اساس آن مورد استفاده قرار می گیرند. به طور مثال از سرعت گیر آسفالتی و لاستیکی در مناطق گرمسیر بیشتر استفاده می گردد، یا استفاده از سرعت گیر هایی که ارتفاع بالایی دارند، در محل تردد دوچرخه و موتور سیکلت استفاده نمی شود. در ادامه استاندارد سرعت گیر ها را بیشتر توضیح خواهیم داد تا هر چه بهتر با این تجهیزات ترافیکی آشنا شویم.
انواع سرعت گیر
بر حسب مشخصات ساختاری همچون ابعاد سرعت گیر، جنس تشکیل دهنده و ارتفاع، سرعت گیر ها انواع مختلفی داشته و بر حسب نوع هر یک مورد استفاده و کاربرد قرار می گیرند. از جمله متداول ترین انواع سرعت گیر ها را می توان موارد زیر عنوان نمود:
سرعت گیر لاستیکی
این گونه از سرعتگیر ها از دوام و عمر بیشتری نسبت به نوع پلاستیکی آن برخوردار بوده و به همان نسبت نیز قیمت بالاتری نیز دارند. سرعتگیر لاستیکی به راحتی نصب و جدا شده و به همین علت یک سرعت گیر عالی برای مناطق سردسیری است، که نیاز مبرم به برف روبی از سطح جاده احساس می شود. دوام و سازگاری تجهیزات ترافیکی لاستیکی به میزان بالایی توان مقاومت در برابر عبور خودرو های سنگین داشته و به همین لحاظ می توانند به صورت گسترده در جاده های برون شهری، بزرگراه ها و پروژه های بزرگ مورد استفاده قرار بگیرند. سرعتگیر لاستیکی در برابر تابش آفتاب مناطق گرمسیری مقاوم است و به راحتی ذوب نمی شوند.
ارتفاع استاندارد سرعت گیر لاستیکی 7-10 سانتی متر و عرض ان 30 سانتی متر می باشد. حداکثر وزن استاندارد آن نیز 8000 گرم بوده و می تواند فشاری بیش از 50 تن را تحمل کند، رنگ سازنده این سرعتگیر ها عموما مشکی و شبرنگ می باشد. جنس سازنده این نوع از سرعتگیر ها از لاستیک درجه یک مقاوم به ضربه می باشد. در ابعاد و اندازه های گوناگون ساخته شده و به دلیل تحمل فشار فیزیکی بالا در پروژه های بزرگ مورد استفاده قرار می گیرند.
سرعت گیر پلاستیکی
این گونه از تجهیزات ترافیکی دوام و ماندگاری بالایی در شرایط محیطی داشته و به علت نوع ساختار آن، می تواند در هر شرایط جوی سازگار باشد و مستهلک نگردد. جنس سرعت گیر پلاستیکی از نوع پلیمر های مقاوم بوده و در اثر عبور ماشین آلات و خودرو ها به خوبی از سرعت بالای آنها کاسته، ضربه منفی را دفع می کند و به خودرو نیز آسیب نمی رساند. خاصیت شبرنگ و رنگ هشدار دهنده سرعت گیر پلاستیکی یک راهنمای عالی برای رانندگان خودرو به هنگام شب می باشد. این گونه از سرعتگیر ها از قیمت پایین تری نسبت به نوع لاستیکی برخوردار هستند و عمده مصرف آنها در محیط هایی با آب و هوای متعادل و معابر درون شهری می باشد.
ارتفاع سرعت گیر پلاستیکی 7-10 سانتی متر، عرض 30 سانتی متر بوده و عموما در رنگ های زرد یا سفید و با خاصیت شبرنگ ساخته و تولید می شوند. این نوع از سرعتگیر ها از پلیمر های استاندارد ساخته می شوند و بسیار سازگار با محیط زیست و تنش های فیزیکی می باشند. سرعت گیر پلاستیکی در معابر درون شهری و برون شهری استفاده می شود.
سرعت گیر آسفالتی و بتنی
جنس تشکیل دهنده این گونه از تجهیزات ترافیکی از بتن، آسفالت و سنگ بوده و به همین علت نصب آن به صورت دائمی انجام پذیر است، نیازی به تعمیرات پس از نصب ندارند و می توانند در برابر عبور ماشین آلات بسیار سنگین مقاومت و دوام بالایی داشته باشند.
سرعت کاه
سرعت کاه که به نوعی دسته ای سرعتگیر های ملایم به حساب می آید به صورت گسترده در پارکینگ های خودرو مورد استفاده قرار می گیرند. در این مقاله به توضیح هر چه بیشتر استاندارد سرعت گیر های لاستیکی و پلاستیکی و سرعت کاه که نمونه های مدرن تری هستند، خواهیم پرداخت.
معرفی سرعت کاه استاندارد
این نوع از تجهیزات ترافیکی که به سرعت گیر های ملایم نیز شناخته می شوند، ارتفاع کمتری نسبت به سایر سرعتگیر ها داشته و به صورت عمده در محوطه پارکینگ، مناطق مسکونی، مدارس، مسیر اتوبوس و آمبولانس و آتش نشانی، مورد استفاده قرار می گیرند. جنس سازنده سرعت کاه می تواند از لاستیک، پلاستیک، فلز، سیمان و بتن باشد.
مشخصات و استاندارد سرعت گیر و سرعت کاه
مشخصات فنی سرعتگیر ها شامل ابعاد، ارتفاع، رنگ و میزان عملکرد آنها مورد بررسی و دسته بندی قرار می گیرند. از جمله مهم ترین مشخصات استاندارد سرعت گیر ها موارد مهم زیر می باشد:
سرعت کاه استاندارد
سرعت کاه استاندارد دارای ارتفاع 7-10 سانتی متر بوده و عرض آن نیز در برگیرنده کل عرض خیابان می باشد.
استاندارد سرعت گیر آسفالتی ، بتنی و فلزی و... بر حسب میزان کیفیت مواد و مصالح تشکیل شده متفاوت بوده و عموما به صورت سازه ها ثابت مورد استفاده قرار می گیردند.
قیمت انواع سرعت گیر
اما در رابطه با دو نوع عمده سرعتگیر چند ویژگی را باید در نظر داشت تا خرید سرعت گیر، تجربه ای موفق باشد. تولید کننده سرعت گیر لاستیکی و پلاستیکی، چند مشخصه را به عنوان استانداردهای اساسی در ساخت و تعیین قیمت سرعت گیر پلاستیکی و لاستیکی لحاظ می کنند تا در رقابت با محصولات مشابه بتوانند محصولاتی با کیفیت برتر عرضه کنند.
داشتن مقاومت مکانیکی عالی در برابر فشار وزن خودروها اولین مشخصه ای است که انواع سرعت گیر باید داشته باشد. در عین حال تولید کننده سرعت گیر، به مشخصات بصری سرعت کاه ها باید توجه داشته باشد. امکان دیده شدن در شرایط مختلف به ویژه در موقعیت هایی که رانندگان در محیط کم نور و یا تاریکی قرار می گیرند، یکی از ویژگی های مهم و استاندارد سرعت گیر ها است. استفاده از نوارهای شبرنگ و یا رنگ های هشدار دهنده و روشن نمونه هایی از تمهیدات ابتدایی در این زمینه است.
قیمت تجهیزات ترافیکی و انواع سرعتگیر ها بسته به نوع کیفیت، جنس مواد سازنده، متراژ و ابعاد آن متفاوت است. مقرون به صرفه بودن یک سرعتگیر مناسب، نه در قیمت اولیه بلکه به هزینه های نگهداری و نصب آن نیز مرتبط می باشد. بنابرین با خرید بهترین نوع از تجهیزات ترافیکی یک خرید کاملا به صرفه و مناسب داشته و ایمنی مسیر را افزایش دهید.
قیمت سرعت گیر لاستیکی و پلاستیکی باید با توجه به تمامی ویژگی های فنی آن تعیین شود. فروشگاه اینترنتی ایمن ترافیک کالا مجموعه ای گسترده از انواع سرعت گیر و کار استاپر را در دسترس مشتریان قرار داده است. تمامی این محصولات تست های کیفی را گذرانده و در رده بهترین لوازم ترافیکی قرار می گیرند.
خرید سرعت گیر و سرعت کاه
سرعتگیر ها و انواع آن نقش بسیار موثر و مطلوبی در کاهش سرعت های بالا و افزایش ایمنی ترافیکی منطقه دارند. با رعایت استاندارد سرعت گیر علاوه بر نقش ایمنی در خیابان ها به زیبایی و اعتبار یک شهر نیز بیافزایید و میزان رضایت ساکنین را بالاتر ببرید.
فرایند سفارش انواع سرعت گیر های لاستیکی و پلاستیکی از ایمن ترافیک کالا بسیار ساده است، برای ارتباط با کارشناسان فروش و مشاوران ما از راه های زیر اقدام فرمایید: