جداکننده ترافیکی به مجموعه ای از تجهیزات ترافیکی گفته می شود که برای محدود کردن مسیر، تفکیک و دو طرفه کردن مسیر، مسدود کردن راه، مشخص کردن حریم راه، و علامت گذاری برای پایان مسیر و بسیاری موارد دیگر به کار میروند. این تجهیزات بسته به موارد استفاده و نوع مسیر اعم از خیابان و بزرگراه، آزادراه و ... در انواع مختلف و با متریال مختلف طراحی و ساخته میشوند. در صورت عدم نصب انواع جداکننده ترافیکی در مکان مناسب نه تنها نظم ترافیکی به هم خواهد خورد بلکه خطر بروز تصادفات افزایش مییابد. این تجهیزات عمدتا در رنگ های نارنجی و قرمز طراحی و ساخته میشوند تا راننده بتواند آن را بهتر ببیند. چنین رنگ هایی توجه فرد را به خود جلب میکند و همین باعث میشود احتمالا تصادفی ایجاد نشود. در این صفحه از فروشگاه ایمن ترافیک کالا سعی داریم شما را با مهمترین تجهیزات جداکننده ترافیکی آشنا نماییم تا در صورت نیاز بتوانید بهترین انتخاب را داشته باشید.
بشکه ترافیکی
یکی دیگر از انواع تجهیزات ایمنی بشکه ترافیکی است. بشکه ترافیکی همانطور که از نامش مشخص است بشکه ای است که برای نظم دادن به ترافیک و جلوگیری از تصادف در خیابان ها، آزادراه ها و بزرگراه ها استفاده میشود. این جداکننده ترافیکی از پلاستیک و در واقع پلی اتیلن ساخته میشود. پلی اتیلن یکی از مقاوم ترین انواع پلیمر پلاستیک است که در برابر عوامل محیطی مقاومت فوقالعادهای از خود نشان میدهد. همچنین در صورت برخورد خودرو با آن کمترین خسارت را به خودرو وارد میکند. این محصول تنوع چندانی ندارد اما چند نوع که مورد استفاده بیشتری دارند را به شما معرفی میکنیم و از خصوصیات آن صحبت می کنیم تا در صورت تمایل به خرید انواع جداکننده ترافیکی انتخاب راحت تری داشته باشید.
کاربرد انواع بشکه زرد ترافیکی
یکی از جداکننده های ترافیکی، بشکه زرد ترافیکی است. این محصول در بزرگراه ها و خیابان ها برای تفکیک دو مسیر مورد استفاده قرار میگیرد مخصوصا زمان هایی که جادهی یک طرفه به صورت موقت و یا دائم تبدیل به دو مسیر جداگانه شود از بشکه زرد رنگ استفاده میشود. تفاوت این بشکه با انواع دیگر آن نوارهای شبرنگی است که روی آن نصب شده و هاشورهای نشاندهندهی مسیر است. این بشکه ها باید در تاریکی شب دیده شود و هاشورهای نصب شده در آن نشان میدهد که مسیر جدا شده است و باید انتخاب کنید که کدام مسیر را انتخاب نمایید. در ضمن روی انواع بشکه زرد ترافیکی تابلو کوچکی جداکننده ترافیکی مسیر نیز نصب شده است. از دیگر کاربردهای این تجهیزات ترافیکی جلوگیری از خروج خودروها از مسیر است.
اصولا این بشکه های ترافیکی را جلوتر از گاردیل قرار میدهند تا خودروها با آن برخورد کرده و از جاده خارج نشوند. بشکه زرد ترافیکی را از نظر ارتفاع به دو دسته 105 سانتی متری و 85 سانتی متری تقسیم میکنیم. بشکه ترافیکی زرد رنگ 105 سانتی متری حدود 7 کیلوگرم وزن دارد و به همین منظور به آن بشکه ترافیکی 7 کیلوگرمی نیز گفته میشود. بشکه زرد ترافیکی درب دار نیز از انواع دیگر بشکه ترافیکی است که این شرایط را فراهم میآورد داخل آن را با ماسه و آب پر کرده و وزن آن را سنگین نمایید.
جداکننده ترافیکی چیست و کاربرد آن
جداکننده خطوط ترافیکی از انواع تجهیزات جداکننده ترافیکی است که در مسیرهای کم عرض مورد استفاده قرار میگیرد. مسئولیت این جداکننده ها، جدا نمودن مسیرهای کم عرض، تفکیک خیابان های کم عرض به دو مسیر جداگانه و مشخص کردن محدوده پارک در پارکینگ ها استفاده میشود. از انواع جداکننده خطوط ترافیکی می توان به موارد زیر اشاره داشت. جداکننده ترافیکی را از پلی یورتان ترموپلاستیک (TPU) میسازند. این ماده انعطاف پذیری بالایی دارد و در برابر ضربه، فشار، رطوبت و تغییرات دمایی مقاومت نشان میدهد. از این رو یکی از بهترین مواد اولیه برای ساخت جداکننده ترافیکی است.
جداکننده ترافیکی بلوکی
جداکننده بلوکی و یا مانع جداکننده ترافیکی، بلوک هایی هستند که در کنار هم قرار میگیرند و به کمک پیچ به زمین متصل میشوند. نحوهی اتصال این تجهیزات به شکلی است که در اثر برخورد خودرو با آنها نباید از جای خود تکان بخورند. این محصول اصولا در رنگ زرد طراحی میشود. رنگ زرد در آسفالت به راحتی دیده میشود و توجه رانندگان را به خود جلب مینماید. نام دیگر جداکننده بلوکی، جداکننده ترافیکی خیابانی است و به صورت پازل به هم متصل میشود. قطعه ابتدا و انتهای جداکننده ترافیکی با دیگر قطعات آن تفاوت دارد. با اتصال قطعه ابتدایی دیگر قطعات کنار آن چفت میشود و تا مسیری که نیاز است ادامه پیدا میکند و در انتها قطعه انتهایی وصل میشود.
جداکننده ترافیکی با استوانه
روی بلوک های جداکننده بلوکی می توان از استوانه ترافیکی استفاده نمود. این استوانه ها دارای خطوط شبرنگ هستند و در تاریکی شب دید خوبی برای راننده ایجاد میکند. ارتفاع استوانه ترافیکی متصل به این موانع ترافیکی بسته به نیاز متفاوت است. با توجه به شرایطی که در آن جداکننده ترافیکی نصب میشود، میتوان از انواع تابلوهای ترافیکی نیز استفاده و روی استوانه درج می نمایند.
جداکننده ترافیکی لاستیکی
جداکننده ترافیکی لاستیکی برای مرزبندی معابر و تفکیک مسیرهای کم عرض مورد استفاده قرار میگیرد. تفاوت آن با جداکننده بلوکی در شکل ظاهری است. جداکننده لاستیکی در رنگ مشکی، زرد و قرمز دیده میشود. در قسمت کناری این محصول دارای نوارهای شب رنگ است که در تاریکی شب دید مناسبی به راننده میدهد.
جداکننده ترافیکی 50 سانتی متری
مکان استفاده از جداکننده ترافیکی مسیرهایی با عرض کم است. به همین منظور عرض این تجهیزات کم بوده و هر بلوک با طول 50 سانتی متری ساخته میشود. از این رو به این تجهیزات، جداکننده 50 سانتی متری نیز گفته میشود.
انواع نیوجرسی ترافیکی و کاربرد آن
نیوجرسی ها بلوک هایی هستند که برای تفکیک بزرگراه، آزادراه ها، جدا کردن مکانی که کارگران مشغول به فعالیت هستند، مشخص کردن حریم راه از آن ها استفاده می شود. این بلوک ها را به شکلی طراحی میکنند که در صورت برخود خودرو با آنها کمترین خسارت به خودرو وارد شود. این کار به واسطه قوسی که در بدنه آنها طراحی شده ممکن میشود. نیوجرسی ترافیکی بر اساس متریال ساخت به دو دسته پلاستیکی و بتنی تقسیم میشود.
نیوجرسی پلاستیکی
نیوجرسی پلاستیکی عمدتا از پلی اورتان ساخته میشود. این پلیمر پلاستیک با اینکه مقاومت بسیار فوقالعادهای در برابر عواملی چون گرما، سرما، رطوبت و ضربه دارد اما بسیار سبک است و با برخورد سبکترین اشیا از محل خود حرکت میکنند. به همین منظور این محصول را به شکلی طراحی نموده اند که بتوان آن را با ماسه و آب پر کرد و وزن آن را تا 600 کیلوگرم افزایش داد. همانطور که گفتیم این نیوجرسی بسیار سبک است و همین حمل و نقل آن را آسان مینماید. انواع نیوجرسی پلاستیکی را در رنگ های قرمز، سفید، آبی و زرد میتوان یافت.
روی این مدل نیوجرسی نوارهای شبرنگ نیز تعبیه میشود تا دید در شب به بهترین شکل برای رانندگان فراهم شود. از انواع نیوجرسی پلاستیکی می توان به نیوجرسی 1 متری و نیوجرسی 2 متری اشاره کرد. نحوه اتصال نیوجرسی ها به هم در سه حالت امکان پذیر است. نیوجرسی های پلاستیکی یا به واسطه مفصل به هم متصل میشود و یا از طریق کام و زبانه در هم چفت میشوند. البته نوعی نیوجرسی وجود دارد که از هیچ اتصالی برخوردار نیست و فقط باید در کنار یکدیگر قرار گرفته شوند.
نیوجرسی بتنی
نیوجرسی بتنی برای تفکیک و جدانمودن مسیر بزرگراه ها و آزادراه ها به کار میآید. این نوع نیوجرسی وزن فوقالعاده سنگینی دارد و حتما توسط ماشین آلات سنگین حمل و نقل میشود. نصب این نوع نیوجرسی در بزرگراه ها با دو هدف انجام میگیرد. جلوگیری از ورود خودروها به لاین مقابل حتی در صورت تصادف و جلوگیری از برخورد نور خودروهای لاین مقابل با چشم رانندگان در شب. این نوع نیوجرسی عمدتا در طول 2 و 3 متر تولید میشود و بسته به نوع کاربرد ارتفاع متفاوتی دارند.
کاربرد استوانه ترافیکی
استوانه ترافیکی از دیگر تجهیزات جداکننده ترافیکی است. این تجهیزات در محل هایی از مسیر نصب میشود که ورود خودرو به آنها خطرناک است. از دیگر کاربردهای استوانه ترافیکی جدا نمودن مسیرها، جلوگیری از ورود خودرو، جلوگیری از پارک خودرو است. استوانه ترافیکی عمدتا در رنگ نارنجی طراحی میشود و نوارهای شبرنگ نصب شده در بدنهی آن به رانندگان اجازه میدهد در تاریکی نیز بتوانند آن را ببینند. از آنجایی که این محصول برای حفظ ایمنی خودرو و راننده استفاده میشود به آن استوانه ایمنی نیز گفته میشود.
این نوع از تجهیزات جداکننده ترافیکی انواع مختلفی دارند و بسته به شرایط از انواع مختلف آن استفاده میشود. استوانه ترافیکی یکی از پرکاربردترین انواع تجهیزات ایمنی است که اصولا از پلاستیک ساخته میشود اما انواع فلزی و استیل آن هم درجای خود کاربرد دارد. در ساخت استوانه ترافیکی پلاستیکی از پلی اورتان و pvc استفاده میشود که از مقاومترین پلیمرهای پلاستیک هستند و در برابر ضربه و فشار استحکام خوبی از خود نشان میدهند.
کاربرد کله قندی ترافیکی
کله قندی نیز به عنوان یکی از پرکاربردترین تجهیزات جدا کننده ترافیکی مطرح است که به صورت موقت مسیرها را جدا نموده و از ورود خودروها به مکان و مسیر خاص جلوگیری میکند. تنها تفاوت این مخروط های ترافیکی با استوانه ترافیکی در حمل و جابجایی آن است. به این معنی که بعد از رفع محدودیت کله قندی ها جمعآوری میشود و خودروها مجددا میتوانند به حرکت خود در مسیر ادامه دهند. کله قندی قابلیت این را دارد که در بالای خود تابلوی خاصی را نگه دارد، برای مثال در صورتی که ورود یک خودرو به مسیر و یا مکان خاصی موقتا ممنوع باشد می توانید از کله قندی با تابلوی ورود ممنوع استفاده کنید. این تجهیزات اصولا از PVC و یا PE ساخته میشوند که از پلیمرهای مقاوم پلاستیک هستند. این محصول از نظر ارتفاع نیز با یکدیگرمتفاوت هستند. کله قندی ها را میتوانید در بازار با ارتفاع یک متر و 75 سانتیمتر بیابید.
جداکننده ترافیکی از مهمترین تجهیزات ترافیکی هستند که نصب درست و به جای آن در مسیر حافظ جان و مال رانندگان خواهد بود. برای مشاهده محصولات و مشاوره پیش از خرید با کارشناسان ایمن ترافیک کالا تماس بگیرید.