سبد خرید 0

رانندگی در سرازیری و سربالایی

4 / 10
از 2 کاربر
« بازگشت به لیست | شنبه 5 بهمن 1398 در ساعت 16 : 34 دقیقه | نظرات کاربران ( 0 )

از نظر اغلب افراد رانندگی یکی از آرامش بخش ترین فعالیت های زندگی است. البته در یک خیابان خلوت و در موقعیتی که زمان کافی برای رسیدن به مقصد را داشته باشید! لذت بردن از رانندگی مستلزم کسب مهارت در انجام آن می باشد زیرا ترس و دلهره از اتفاقات احتمالی و عدم اعتماد به نفس و اطمینان به مهارت خود باعث می شود تا ناخودآگاه اشتباهات بسیاری پشت هم انجام دهید و با شنیدن بوق های بیشمار رانندگان بی حوصله و کم طاقت کلاً از رانندگی کردن پشیمان شده و با یک دنیا فشار عصبی و یک لگد به سپر ماشین بی‌گناه از ماشین پیاده شوید.
از جمله مهارت های راشیبنندگی که باید در کسب آن‌ها بکوشیم، می توان به موارد زیر اشاره کرد:
تسلط بر کلاچ
پارک دوبل
دور زدن یک فرمان و دو فرمان
نحوه رانندگی در سربالایی و یا سرپایینی
پارک کردن در مکان های شیب دار و ...
در این مقاله سعی داریم با پرداختن به مقوله نحوه رانندگی در سربالایی و سرپائینی در پیشرفت مهارت رانندگی عزیزانی که تازه به وادی رانندگی پا گذاشته اند سهمی داشته باشیم. همان طور که می دانید هنگام رانندگی با 3 پدال در زیر پایمان سروکار داریم. وظیفه پدال گاز افزایش دور موتور، وظیفه پدال ترمز نگه‌داشتن ماشین می باشد است و اما کلاچ که یکی از مهم‌ترین مسائل رانندگی می باشد تا جایی که اگر تعامل و تعادل کلاچ دستتان نباشد در هیچ یک از مهارت های گفته شده نمی توانید درست عمل کنید و در هر ترمز به احتمال زیاد با خاموش شدن ماشین یا اصطلاحاً با ریپ زدن آن روبرو خواهید شد. وظیفه کلاچ در سیستم خودرو قطع و وصل کردن نیروی موتور از ماشین است؛ یعنی با رها کردن کلاچ یا بالا آوردن پدال نیروی موتور وصل شده و با درگیر شدن چرخ‌دنده ها ماشین به حرکت در می آید.

رانندگی در سربالایی

با یادآوری وظیفه هر پدال حال به توضیح مبحث مورد نظر می پردازیم. تصور کنید در شیب سربالایی ایستاده اید و قصد حرکت در این مسیر می کنید، در این وضعیت بهترین و تنها روش کارآمد روش نیم کلاچ می باشد، به این صورت که کلاچ را کاملاً رها نکرده و با درگیر نگه داشتن دیسک و صفحه از عقب رفتن خودرو جلوگیری می شود و با آرام آرام رها کردن و گاز دادن، خودرو قدرت روبه جلو حرکت کردن را پیدا خواهد کرد. برای استفاده از حالت نیم کلاچ چندین روش وجود دارد اما معمول ترین آن این است که با گذاشتن پای راست بر روی ترمز و پای چپ رو کلاچ آغاز می شود سپس آرام آرام کلاچ را بالا آورده و تا جایی که دیسک و صفحه درگیر شود نگه می داریم که در این حالت ماشین مقداری لرزش پیدا خواهد کرد و سریعاً پای راست را از روی ترمز برداشته و بر روی گاز می گذاریم و اصطلاحاً پر گاز، گاز می دهیم.

رانندگی در سرازیری

در سربالایی با دنده چند حرکت کنیم؟

مسئله بعدی رانندگی در سربالایی با شیب تند است که بهترین عمل کرد در این حالت، متناسب با شیب جاده استفاده از پایین ترین دنده که قدرت بیشتری دارد، است. دنده یک پرقدرت ترین و پایین ترین دنده در خودرو است که در مواجه با جاده های پرشیب و سر بالایی بهتر است از آن استفاده شود.

آموزش رانندگی در سرازیری

دیگر مهارت لازم در رانندگی آموزش و کسب تجربه در رانندگی در سرازیری است. بهترین روش پایین آمدن از یک مسیر با شیب سرازیری ده درصد این است که در ابتدای سرازیری توقف کرده و بعد از تخمین زدن شیب بهترین مسیر را برای پایین رفتن انتخاب کنید، دنده را یک کرده و تا پایین آمدن کامل از ترمز کمک گرفته تا از شتاب و سرعت گرفتن خودرو جلوگیری کنید.

تابلو ترافیکی

 

توجه داشته باشید که به منظور عملکرد بهتر در تمام مسیر کنترل سرعت به وسیله پدال ترمز تنها راه می باشد و به شما اجازه می دهد تا کاملاً اختیار خودرو در دستان شما قرار بگیرد. در صورت لازم می توانید در بین مسیر توقف کرده و مجدداً شروع به حرکت کنید. در نظر داشته باشید که اقدام به تعویض دنده در سرازیری باعث شتاب گرفتن ماشین می شود و ممکن است کنترل خودرو را از دست راننده بگیرد. با توجه به مطالب گفته شده می توان بیان کرد که بهترین دنده در حرکت در سربالایی و سرازیرهای تند دنده یک خودرو می باشد. امیدوارم با توضیحات داده شده توانسته باشم در بالا رفتن مهارت رانندگی شما عزیزان گامی برداشته باشم لازم به تذکر است تمرین موارد گفته شده در یک خیابان خلوت و در حضور یک راننده با تجربه در بالا بردن مهارت عملی بسیار مؤثرتر است.

ارسال نظر

نام شما :
ایمیل :
تلفن تماس :
متن پیغام :
نمایش همه
علاقه مندی ها ()
^