سبد خرید 0

تاریخچه چراغ های راهنمایی

10 / 10
از 1 کاربر
« بازگشت به لیست | یکشنبه 18 خرداد 1399 در ساعت 16 : 7 دقیقه | نظرات کاربران ( 0 )

شاید برای شما هم جالب باشد که، دقیقا یکسال بعد از اختراع اولین نسل از چراغ های راهنمایی، که به صورت گازی بودند، یکی از آن ها منفجر شد. در ژانویه ی 1869 درست زمانی که یکی از مامورین پلیس در حال روشن کردن چراغ راهنمایی گازی بود، بر اثر انفجار چراغ راهنمایی و رانندگی به شدت مجروح شد. اولین چراغ راهنمایی و رانندگی در دسامبر سال 1868 در یکی از خیابان های لندن نصب شد. درست در زمانی که هنوز اتومبیل اختراع نشده بود و ترافیک خیابان ها، شامل کالسکه ها، اسب ها، واگن ها و حتی چهارپایان مختلف می شد. اما امروزه چراغ های راهنمایی تولید شده که دیگر با ایده اولیه آن قابل مقایسه نیست.

 

تاریخچه چراغ راهنمایی

 

تاریخچه چراغ راهنمایی و رانندگی

چراغ راهنمایی و رانندگی، توسط یک مهندس راه آهن، به نام جی پی نایت (j p knight) ساخته شد. اولین چراغ راهنمایی، ساختاری ساده و ابتدایی داشت، دو فانوس گازی به رنگ های قرمز (به معنای توقف) و سبز ( احتیاط)، افراد را، راهنمایی می کردند. ماجرای چراغ های راهنمایی نسل جدید، که شباهت بیشتری به نوع امروزی آن داشتند به شهر دیترویت برمی گردد در این زمان، اتومبیل اختراع شده بود و خیابان های شهرها، شکل و شمایل متفاوتی به خود گرفته بودند. یک مامور پلیس راهنمایی و رانندگی، با الهام از چراغ کنترل خط ریل، این ایده را ارئه داد که می توان در ساز و کاری مشابه، از سه فانوس به رنگ های قرمز، سبز و زرد، برای تقاطع خیابان ها، استفاده کرد. از گذشته ای نه چندان دور، چراغ های کنترل خط ریل راه آهن، از چراغ راهنمایی برقی خودکار، برای علامت دادن، استفاده می کردند. شاید برای شما جالب باشد که بدانید نخستین چراغ راهنمایی در ایران چگونه مورد استفاده قرار میگرفت.

 

حادثه اولین چراغ راهنمایی در جهان

با این حال مدت زیادی طول نکشید که اولین حادثه مربوط به اولین چراغ راهنمایی در جهان رخ داد. طی اولین حادثه یکی از لامپ های گازی به علت نشتی منفجر شد و باعث آسیب‌ دیدگی شدید مامور پلیس شد. بعضی از گزارشات حاکی از مرگ مامور بدشانس طی آن حادثه است و به همین دلیل تا قرن بعد خبری از چراغ‌های راهنمایی در خیابان‌های انگلستان نبود. در آستانه صد و پنجاهمین سالگرد نصب اولین چراغ راهنمایی در جهان ادموند کینگ، رئیس سازمان وسایل نقلیه موتوری انگلستان طی مصاحبه‌ای مدعی شد که چراغ‌های راهنمایی تا سال ۱۹۲۵ جایی در خیابان‌ها نداشتند.

 

 خرید اینترنتی چراغ راهنمایی

 

 از آن دوره بود که با سرعت چشم گیری، چراغ راهنمایی و رانندگی متحول شدند و شکل امروزی خود را پیدا کردند. به نحوی که می توان گفت، چراغ راهنمایی و رانندگی ، امروزه اصلی ترین ابزار کنترل ترافیک در تقاطع های شهری به شمار می آید. نکته ی جالب دیگری که در طراحی چراغ راهنمایی وجود دارد، این است که، در رنگ قرمز چراغ، هاله ای نارنجی و در رنگ سبز آن، هاله ای آبی در نظر گرفته می شود تا کسانی که مبتلا به کوررنگی قرمز-سبز هستند، دچار اشتباه نشوند.

 

حادثه اولین چراغ راهنمایی در جهان

 اولین حادثه مربوط به اولین چراغ راهنمایی در جهان رخ داد. طی اولین حادثه یکی از لامپ های گازی به علت نشتی منفجر شد و باعث آسیب‌ دیدگی شدید مامور پلیس شد. بعضی از گزارشات حاکی از مرگ مامور بدشانس طی آن حادثه است و به همین دلیل تا قرن بعد خبری از چراغ‌های راهنمایی در خیابان‌های انگلستان نبود. در آستانه صد و پنجاهمین سالگرد نصب اولین چراغ راهنمایی در جهان ادموند کینگ، رئیس سازمان وسایل نقلیه موتوری انگلستان طی مصاحبه‌ای مدعی شد که چراغ‌های راهنمایی تا سال ۱۹۲۵ جایی در خیابان‌ها نداشتند.

چراغ های راهنمایی رانندگی 

 

و اما در ایران، اولین چراغ راهنمایی و رانندگی، در دهه ی 30 و در تقاطع های: سپه ولی عصر، پل امیر بهادر، امیریه، گمرک، دروازه شمیران و باغ ملی، نصب شدند. تا قبل از آن، چراغ های راهنمایی به صورت کوله پشتی بودند، این کوله ها را مامورین راهنمایی و رانندگی، حمل می کردند و از طریق کلیدی که بر روی سینه آن ها قرار می گرفت، فرمان ها را صادر می کردند. در سال های 39 و 40 بود که نسل پیشرفته تری از چراغ ها، جایگزین انواع پیشین شدند. این نوع چراغ ها، فانوس های لامپی کوچکی داشتند که در ساعات میانی روز و به ویژه در تابش شدید نور خورشید، به سختی رویت می شدند. کنترل آن ها به صورت دستی، انجام می شد و مامور پلیس، با توجه به تصمیمات شخصی و صلاحدید خود، مدت زمان قرمز و یا سبز بودن آن ها را تعیین می کرد.ایمن ترافیک کالا تولید کننده و عرضه کننده انواع چراغ های راهنمایی می باشد و کاملترین مشخصات فنی به همراه مناسب ترین لیست قیمت را ارائه می کند.

 

 

ارسال نظر

نام شما :
ایمیل :
تلفن تماس :
متن پیغام :
نمایش همه
علاقه مندی ها ()
^